NAŠÍM POSLÁNÍM je podpora osob s duševním onemocněním, aby žily spokojeným a soběstačným způsobem života bez sociálního vyloučení, a to skrze kombinaci profesionální podpory a uměleckých aktivit.

Základní informace

Sociální služba Sociální rehabilitace
Subkategorie Rehabilitace
Adresa Tusarova 1521/26, Holešovice (Praha 7) 170 00, Hlavní město Praha
Telefon 606 634 688
E-mail katerina.riley@artmovement.cz
Webová stránka https://www.artmovement.cz/socialni-rehabilitace/
Kapacita
Poznámka

KDO NÁS MŮŽE NAVŠTÍVIT ?

Dospělé osoby ve věku 26 a více let z hlavního města Prahy, primárně z území městské části Praha 7 a sousedících čtvrtí, s chronickým duševním onemocněním, nebo procházející psychickou krizí, tzn. jedná se o kombinaci osob, které mohou mít dlouhodobou zkušenost se sociální izolací, způsobenou dopady /diagnostikované/ nemoci, ale i osob, které zažívají stav subjektivní duševní nepohody a na které mají aktivity sociální rehabilitace preventivní účinek.

Pojem chronické duševní onemocnění zahrnuje celou škálu psychický poruch /od depresí, fobií, obsedantně-nutkavých poruch po schizofrenii/, způsobených různými vlivy /reakce na obtížnou životní situaci – např. dlouhodobá nezaměstnanost, sociální izolace, atd., užívání psychoaktivních látek, fyziologické změny/.

Do služby sociální rehabilitace jsou zahrnuty jak osoby se zkušeností s chronickým duševním onemocněním diagnostikovaným podle Mezinárodní klasifikace nemocí /1O. revize (FOO-F99) Světové zdravotnické organizace/  tak i ti, kteří diagnostikováni nejsou, ale dopady situace je činí závislými na pomoci druhých.

Kontaktní pracovníci