Služba - Nízkoprahové denní centrum pro osoby bez přístřeší

Posláním služby je pomoc a podpora osobám bez přístřeší. Nabídkou služby chceme mírnit rizika vyplývající z této nepříznivé situace. Plní funkci místa prvního kontaktu, které nabízí uspokojení základních životních potřeb a následně zajišťuje a zprostředkovává služby podporující stabilizaci jedince a jeho návrat k běžnému způsobu života.

Základní informace

Sociální služba Nízkoprahové denní centrum
Subkategorie Rehabilitace
Adresa Nádražní 2140, Sokolov 356 01, Karlovarský kraj
Telefon 732 947 115, 730 518 861
E-mail ndc.sokolov@pomocvnouziops.cz
Webová stránka http://www.pomocvnouziops.cz/www/script/main.php?ac=stranka&id=46&menu=46
Kapacita

S ohledem na okamžitou kapacitu zařízení (16 uživatelů) může poskytovatel omezit pobyt uživatele v zařízení pouze na určitý počet hodin. O tomto omezení budou uživatelé informováni. Délka pobytu může být stanovena individuálně, s ohledem na specifické potřeby uživatele. Pobyt může být prodloužen na dobu nezbytně nutnou po dohodě s přítomným pracovníkem, který posoudí opodstatněnost žádosti a kapacitní možnosti NDC. Jedná se zejména o tyto případy: nepříznivé počasí (např. déšť, silné mrazy, silný vítr apod.), špatný zdravotní stav. Rozhodnutí o delším pobytu než je vymezen, je na zaměstnanci, vykonávajícím službu.

Poznámka

NDC je otevřeno 7 dní v týdnu, tj. od pondělí do neděle, v letním období od 1. 4. do 31. 10. v době od 8:00 hod. do 15:00 hod. a v zimním období od 1. 11. do 31. 3. v době od 8:00 hodin do 19:00 hodin.

Ve výše uvedeném časovém rozmezí mohou uživatelé přijít do NDC a přítomný zaměstnanec se jim bude věnovat.

Nabízíme Vám zejména:

    bezpečné zázemí pro odpočinek, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při osobní hygieně, nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,zprostředkování poskytnutí ošacení, možnost praní prádla,podpůrný rozhovor, základní sociální poradenství,pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí,kontaktování dalších institucí v zájmu uživatele, doprovod a asistence na úřadech a institucích v případě nutnosti a účelnosti, aktivity pro využití času (tiskoviny, televize )

Kontaktní pracovníci